Woorden.org ~ Online Nederlandstalig woordenboek

woorden.org

Wat is Woorden.org?
Woorden.org is een gratis online Nederlandstalig woordenboek. Het privé-initiatief is gestart in 2010. We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek. Dit is een professioneel en up-to-date woordenboek geschreven door ervaren woordenboekmakers.

Nieuwe woorden
In eigen beheer werken we dagelijks aan nieuwe woorden. Beginnend bij de meest opgevraagde woorden worden er jaarlijks zo’n 10.000 woorden bijgewerkt en toegevoegd. Woorden worden onder andere toegevoegd door Tekstbureau Texels content.

De overige woorden
Woorden die minder vaak worden gebruikt zijn minder gedetailleerd. Deze woorden zijn afkomstig van een aantal websites die we hebben mogen overnemen in de afgelopen jaren. Tussen de woorden bevinden zich regelmatig verouderde woorden en verouderde schrijfwijzen van een woord. In de komende jaren blijven we woorden aanvullen en actualiseren we de kwaliteit van de verouderde woorden.

Spelling
Je zoekopdracht wordt vergeleken met twee woordenlijsten, beide goedgekeurd door de Taalunie. Gezamenlijk bevatten deze lijsten circa 287.000 unieke woorden. Bij woorden die regelmatig spellingsproblemen veroorzaken verwijzen we je door naar relevante pagina’s op de websites van de Taalunie en de Taaltelefoon.

Definities
Je zoekopdracht wordt tevens vergeleken met de omschrijvingen die op definitie-zoekmachine Encyclo.nl te vinden zijn. Je ziet hierdoor snel of andere websites je verder kunnen helpen bij je zoekopdracht.

Ga naar: http://www.woorden.org/